Sophie Minne

Sophie Minne

Hi ♥,︎Ik ben Sophie en ik dans met jou de hele wereld rond. Ik neem je graag mee in de muzikale wereld van Ecstatic Dance. Een ontdekkingsreis.

Sophie Minne - Ecstatic Dance Devalounge BredaIk weet niet beter dan dat ik me altijd aangetrokken heb gevoeld door muziek, het zet me letterlijk en figuurlijk in beweging. Ik sprong dan ook vol enthousiasme op de dance-golf in de jaren 90. Ieder weekend was ik op een andere dansvloer te vinden. Het was een mooie en intense tijd waarin ik ervoer hoe helend en verbindend het kan zijn om je over te geven aan het ritme van de muziek.

Het was ook een tijd waarin we experimenteerden met drugs, iets wat me op den duur opbrak. Ik ontdekte dat drugs me enerzijds de verbondenheid gaven waar ik zo naar verlangde maar deze werden steeds meer afgewisseld met momenten van diepe dalen en grote leegte. Ik voelde een gemis.
De weekenden duurden steeds langer, ik pleegde roofbouw op mezelf en zo werd ik gedwongen afscheid te nemen van een wereld vol nachtvlinders, drank en drugs.

Ik trok me terug om te herstellen. Tijd voor lange wandelingen in de natuur, studie en reflectie.
In deze periode leerde ik multi-instrumentalist Hubert Aanraad kennen – die later mijn Grote Liefde werd. Hij bracht me in contact met akoestische instrumenten zoals, de altviool, ud, tampoora, Eschrach, Viña en dobro. Een waardevolle muzikale toevoeging in mijn ontwikkeling, een directe ingang tot mijn hart.

Tegelijkertijd hoorde ik voor het eerst van BiodanzaEr ging een wereld voor me open. Het was een ervaring van verbinding, vreugde, vertrouwen en liefde zonder drugs of drank. Geen katers, geen dips maar verbondenheid met mezelf, mijn lijf, de mensen om me heen en het leven. Het voelde als thuiskomen. Thuis in mijn eigen lichaam.

Gesterkt en geïnspireerd door deze prachtige ervaringen, wist ik wat ik wilde. Ik wilde me hierin verder ontwikkelen. Ik volgde eerst de trainingen van de 5Ritmes van Gabrielle Roth en daarna deed ik de opleiding tot Biodanza facilitator aan de Modelschool van Rolando Toro in Antwerpen.

Mijn ervaring met Biodanza en de 5Ritmes kwamen samen toen ik kennismaakte met Ectstatic Dance. Nu werd me duidelijk wat mijn missie was: een plek creëren waarin mensen vrij met elkaar kunnen dansen en zijn. Waarin het leven gevierd wordt in al zijn facetten. Een veilige en vrije dansruimte waarin anderen dezelfde euforie mogen ervaren als ik.

In 2010 wilde ik met mijn passie voor dans en muziek Ecstatic Dance opzetten in Breda. De naam Devalounge werd geboren. ‘Deva’ komt uit het Sanskriet en is een verzamelnaam voor alle goddelijke wezens. Dans en muziek verbinden ons met het goddelijke.
De echte ontwikkeling moest nog even op zich laten wachten.

Het leven doet zichzelf en ik mocht moeder worden van twee prachtige kinderen, Ravi en Linde. Mijn aandacht was de eerste jaren vooral bij hen, maar ik organiseerde af en toe een Ecstatic Dance avond. Ik liet me inspireren door dansfeesten in de Randstad, Antwerpen en onze reizen naar Marrakesh, Ibiza en Parijs (Buddhabar). Ik creëerde steeds meer mijn eigen stijl, een eigen ambiance.

In 2016 ben ik maandelijks Ecstatic Dance avonden gaan organiseren in Breda en de groep terugkerende dansers breidt zich steeds verder uit. Steeds meer mensen ontdekken hoe bevrijdend en verbindend Ecstatic Dance kan zijn. Hoe het is om door dans en muziek dichtbij je kern te komen en te mogen zijn, wie je bent.
Ecstatic Dance is niet meer uit mijn leven weg te denken en ik dans minimaal een keer per week ergens in Nederland of België bij een van mijn collega’s de ook zijn aangesloten bij Ecstatic Dance Nederland.

Als host en facilitator, experimenteer ik met de avonden die ik organiseer. Dansen op zondagochtend is heel anders dan op dinsdag- of zaterdagavond. Een grote zaal met lekker veel ruimte of een kleine zaal met intieme sfeer? Gesteund door enthousiaste dansers, krijgen de Ecstatic Dance avonden van Devalounge steeds meer een eigen karakter. Mijn missie blijft: een plek creëren waarin mensen vrij met elkaar kunnen dansen en zijn. Kom je ook?

Liefs,

Sophie


Wat is Ecstatic Dance

“At Ecstatic Dance, we join together to create a sacred space for dancing.
No talking on the dance floor allows us to move out of our heads and into our bodies,
hearts, and spirits. 
We leave behind the words and worries of the day,
and connect with spirit and each other in new ways“

Donna Carroll – Co-Founder Ecstatic Dance Oakland